Inside Sales Engineer

 

Vacature Inside Sales Engineer

 

Word jij de technische spin in het web voor de Hytrans® verkoopafdeling?

 

Wat kunnen we vertellen over deze functie?

Op de sales afdeling ben je, samen met je collega's, het directe aanspreekpunt voor distributeurs en eindklanten. Jij bent de verbindende schakel tussen de klant en de rest van de organisatie en bent in staat om een effectieve technische vertaalslag te maken. De vragen vanuit de eindklant of distributeurs zet je door naar de afdeling engineering of beantwoord je naar eigen kennis en ervaring. Je biedt technische en commerciële ondersteuning aan het salesteam en samen met de collega's van de andere afdelingen zorg je voor een goed verloop van het proces.

Daarnaast ben je als Inside Sales Engineer betrokken bij complexe (internationale) aanbestedingstrajecten . Het verzamelen van de juiste (technische) informatie en de opmaak van de offertedocumentatie wordt grotendeels door jou verzorgd. Doordat de distributeurs en eindklanten uit verschillende landen komen met ieder hun eigen eisen en wensen, zijn de behoeften en orders nogal gevarieerd. Dit vraagt om extra focus bij het ontvangen en begeleiden van een order.  De dynamiek binnen de afdeling is erg hoog, geen dag is hetzelfde. Ontvang je eerst een klant uit Japan, heb je vervolgens een Teams meeting met klanten in Zweden en maak je het andere moment een praatje met iemand van de werkvloer in de fabriek. Kortom, een veelzijdige en uitdagende functie met volop doorgroeimogelijkheden.

 

Puntsgewijs een aantal van je belangrijkste taken:

- Technische ondersteuning aan de sales manager;

- Aanspreekpunt voor distribiteurs en klanten;

- Uitwerken en opstellen van offertes en de opvolging hiervan;

- Behandelen van binnenkomende orders en de begeleiding hiervan;

- Behandeling en opvolging van technische vragen.

 

Wat vragen wij van een Inside Sales Engineer?

Je bent technisch goed onderlegd, assertief en een vlotte 'aanpakker' met een commercieel inzicht. Jij voegt technische kennis toe aan het team, zodat je een bijdrage kan leveren aan de complexe offertetrajecten en vraagstukken van klanten. Dit doe je niet alleen, je zoekt actief de samenwerking op met je collega's om de nodige informatie te verzamelen. Daarnaast beschik je over relevante ervaring in een technische omgeving met betrekking tot het opzetten en begeleiden van projecten. Met jouw aanpak zorg je ervoor dat de balans tussen de klant- en organisatiebelangen optimaal blijft. Je communiceert effectief op alle niveaus: je spreekt de taal van de werkvloer, maar schakelt net zo gemakkelijk met klanten of distributeurs.

Dankzij jouw technische opleiding/achtergrond weet jij je de complexiteit van orders en aanbestedingen vlot eigen te maken, waarbij je het commerciële belang niet uit het oog verliest. De voertaal binnen de organisatie is Engels, met af en toe een uitstap naar het Duits. Je bent zelfstandig, toont initiatief en met jouw flexibele instelling weet jij je goed staande te houden in een dynamische omgeving. Je kunt goed prioriteren, overzicht houden en je hebt lef.

 

Wat bieden we je?

  • Iedere maand een goed salaris
  • Jaarlijks 24 vakantiedagen en 13 ADV dagen (bij volledig dienstverband)
  • Automatisch pensioenopbouw via een goede pensioenregeling
  • Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen
  • Je werkt in een uitdagende en verantwoordelijke functie met veel ruimte voor eigen initiatief
  • Je werkt bij internationaal georiënteerde, financieel gezonde organisatie
  • Je werkt in een team waar wij met passie en energie iedere dag samen kijken hoe we het nog beter kunnen doen!

 

Enthousiast geworden of wil je meer weten? Solliciteer dan direct via Vacature Inside Sales Engineer - Hunter Select Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Marjolein Bouwmeester m.bouwmeester@hunterselect.nl +31 6 1319 2629

Request more information

We would be pleased to send you information on our products and services,
or contact you about providing a customized quote.

Your data

Subject / question

Address data

Contact data