Chief Executive Officer

Hytrans® Systems, is een innovatief en succesvol Nederlands bedrijf in de maakindustrie dat kwalitatief hoogwaardige mobiele pomp- en watertransportsystemen ontwikkelt en produceert. De afgelopen decennia zijn de systemen steeds verder verbeterd en doorontwikkeld  Het bedrijf levert haar 'state of the art' systemen wereldwijd en is internationaal marktleider. In de gecontaineriseerde systemen zijn alle benodigde onderdelen opgenomen om een ​​nood mobiel watervoorzieningsnetwerk te creëren, waarbij een debiet van wel 50.000 liter per minuut kan worden verpompt. Ze zijn ontworpen om binnen enkele minuten te worden ingezet met een minimum aan mankracht, waarbij water continu over meerdere kilometers wordt gepompt, zelfs in extreme omstandigheden. Ze worden onder meer ingezet bij de bestrijding van branden en overstromingen.

 

Hytrans heeft circa 70 personeelsleden in dienst, op piekmomenten komt daar nog een flexibele schil bij. De nadruk ligt op (door)ontwikkeling en assemblage (C-to-O). Engineering omvat zowel is de eventuele klantspecifieke engineering als de productontwikkeling (b.v. door wijzigende emissie-eisen).

 

Het bedrijf heeft twee aandeelhouders: de huidige CEO en de eigenaar van een toeleverancier. Het heeft in de achterliggende jaren een sterke groei doorgemaakt, waarbij de omzet in 15 jaar tijd is verviervoudigd. Daarmee is het einde nog niet in zicht. De orderpijplijn voor de komende 3 jaar vult zich in hoog tempo en er ligt nog een groot potentieel in nieuwe geografische markten. Daarnaast zal er de komende jaren ook een vervangingsmarkt gaan ontstaan en liggen er kansen in het uitrollen van serviceconcepten. De Nederlandse en Duitse markt worden rechtstreeks vanuit Lemmer bediend. Daarbuiten heeft het bedrijf een netwerk van distributeurs. Binnen de exportmarkten  doet de Aziatische markt het bijzonder goed.

 

De huidige CEO heeft het bedrijf 26 jaar geleid. Omdat hij heeft aangegeven zich te willen terugtrekken uit de dagelijkse leiding, zijn wij op zoek naar zijn opvolger.

 

CEO

statutair - engineering & assemblage - groei - wereldwijd

Je hebt als CEO een statutaire rol en je bent overall P&L-verantwoordelijk. De salesorganisatie wordt rechtstreeks door jou aangestuurd. Het MT dat aan je rapporteert bestaat uit de CFO, de Manager Operations, de Manager Engineering en de Manager After Sales. De cultuur is ondernemend, de sfeer is no-nonsense en met beide benen op de grond. Jij bent de benaderbare leider en geeft duidelijk aan waar het bedrijf naartoe gaat en op welke manier.

 

Jouw opdracht is om het aanwezige groeipotentieel te benutten en de organisatie te laten (mee)groeien in professionaliteit en capaciteit. Dit alles met behoud van het niche-karakter en de uitstekende reputatie. Samen met je team geef je de groeistrategie vorm en je bespreekt deze regelmatig met de aandeelhouders. Bij de uitvoering van de strategie faciliteer jij je team waar nodig. Daarnaast initieer je samenwerkingen met nieuwe partners.

 

Zoals een goed CEO betaamt heb je een scherp oog voor de winstgevendheid van het bedrijf. Je geeft richting aan structurele operationele verbeteringen, onder meer door optimalisatie van de (interne en externe) supply-chain. In geval van eventuele capaciteitsuitbreidingen denk je na over de optimale manufacturing footprint.

Je waardeert de medewerkers om hun kennis en ervaring, en weet door jouw enthousiasme en je leiderschap en visie het beste uit het team te halen. Je stijl is hands-on, je begeleidt je mensen op een vriendelijke maar duidelijke wijze, en stimuleert initiatief en flexibiliteit.

 

Kandidaatprofiel

Je hebt meer dan 10 jaar brede leidinggevende ervaring in een sterk groeiende internationale omgeving met MKB-karakteristieken. Jouw zwaartepunt ligt aan de commerciële kant, maar je hebt ook ervaring met de andere bedrijfsprocessen zoals operations, inkoop, logistiek, service, marketing. finance, HR en IT. Je hebt aantoonbare ervaring met het formuleren én implementeren van strategieën. Je hebt ervaring met het opzetten en onderhouden van internationale distributienetwerken en het onderhandelen van raamovereenkomsten met klanten. Je weet hoe je moderne marketing voor industriële goederen implementeert.

Je zet lijnen uit, stelt doelen, maakt keuzes en neemt je mensen aan de hand mee. Je communiceert doeltreffend op alle niveaus: je spreekt de taal van de werkvloer, maar schakelt net zo gemakkelijk naar boardroomniveau in gesprek met klanten, aandeelhouders of banken.  

Je hebt een ondernemende drive en je bent integer en recht-door-zee. Je voelt je thuis op het internationale speelveld en je houdt van reizen. Je bent hands-on, toegankelijk en cultureel sensitief. Een goede luisteraar en verbinder, die mensen weet te inspireren en motiveren. Je weet door je persoonlijkheid, kennis en ervaring de mensen mee te nemen in de gewenste richting.

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en je hebt gevoel voor techniek. Je hebt een relevante HTS- of TU-opleiding genoten, liefst aangevuld met een MBA. Je komt bij voorkeur uit de machinebouw en je hebt aantoonbare affiniteit met productontwikkeling. Je hebt een goede helikopterview om alle bedrijfsprocessen goed te kunnen doorzien. Je beheerst het Nederlands en Engels op professioneel niveau, beheersing van de Duitse taal geldt als een pre. 

 

Wat bieden we je?

Hytrans® biedt een kandidaat een ondernemende en uitdagende eindverantwoordelijke positie op een zeer mooi moment in de ontwikkeling van het bedrijf om in te stappen. Groeipotentieel, internationale presence, een sterk merk, een sterk product en een bedrijf met een goede sfeer.

Ben jij de ideale kandidaat die in het bovenstaande profiel past en ben je enthousiast geworden? Twijfel dan niet langer en solliciteer direct naar deze functie via CEO - Hytrans Systems - Van de Groep & Olsthoorn

Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Jan Willem Houtman of Gertjan van de Groep, Van de Groep & Olsthoorn via info@vandegroep.nl of +31 346 87 00 20

Request more information

We would be pleased to send you information on our products and services,
or contact you about providing a customized quote.

Your data

Subject / question

Address data

Contact data